Откъде произлизаме? 

Успехът на Moment се дължи на ефективна продуктова концепция.

ИСТОРИЯ

Въпреки че Хенкел продава лепила за дърво от 1925, историята на Moment започва едва през 1956 – революционна година в пазара на лепила. Съвместно с немски професионални майстори отделът за разработване на нови продукти в Хенкел създава първото конкактно лепило със студено втвърдяване наречено Moment. До тогава майсторите е трябвало да загряват лепилата преди да ги прилагат – доста опасна и времеемка задача.

Ние от Henkel се вслушахме в оплакванията и препоръките, направени от нашите клиенти и създадохме продукт, който може упешно да се прилага при стайна температура. Продуктът се превръща в лесноизползваемо, надеждно и  безопасно решение на пазара.

Майсторите на обувки са първите, които започват да използват лепилото, а по-късно, през 1958 година, то започва да се радва на голяма популярност и в дървообработващия сектор. 1958 е и годината, в която лепилото започва да се предлага в големи разфасовки.

Няколко години по-късно, през 1964, контактното лепило Moment може да бъде намерено на пазара и в малки разфасовки от 125g. С този стратегически ход продуктът успява да навлезе и в домакинствата, за да се преврърне в удобно решение за поправка на леки повреди.

Но разработчиците на Moment не спират до тук. През 1972 на пазара  излиза първото „не-капещо” контактно лепило. Следите от лепипо по пода остават в историята!

През 1977 година на пазара се появява „Moment Wood Express” – контактно лепило специално разработено за домашни майстори. „Moment Wood” присъства в гамата продукти предназначени за профсесионални дърводелци от 1959 насам.  Две години по-късно се появява поредното иновативно решение  – първото водоустойчиво лепило за дърво на пазара „Moment Wood Waterproof“.

През 1981 към гамата на контактните лепила на Moment се включват пистолетите за горещо лепене, специално разработени за професионалните майстори (пример: цветари). Година по-късно Moment пуска на пазара първото секундно лепило на циано-акрилатна основа за ремонт на малки повърхности. Секундното лепило улеснява живота на много домакинства.

През 1989 Moment предлага на потребителите специално разработени лепила за монтаж на предмети върху стена с незабавно захващане. С това се слага началото на монтажните лепила и края на укрепването с часове на предмети по стените, докато се постигне желаното залепване.

През 1994 на пазара се появяват лепила за паркет и дървени подове.

Десетилетие по-късно, през 2001, Хенкел лансира поредната иновация – двукомпонентна епоксидна смола, която дава възможност не само да залепите счупени предмети, но също така да ги реконструирате и/или уплътните, ако е нужно.

През 2006 се полага началото на ново поколение потребителски лепила. Сега не само можете да залепите, но и да премахнете залепения предмет от стената, благодарение на двустранните монтажни ленти на Хенкел.

През 2007 на пазара излиза най-дорото лепило за ремонт базирано на патентованата технология FlexTec от Henkel, което лепи, фиксира и уплътнява.

През 2009  Moment прави монтажните лепила достъпни и за домашните майстори. С новата маркетингова концепция „Без шум, пирони и винтове”, всички разбират, че пробиването и използването на пирони за закрепяне на предмети за стената, е отживелица.

През 2010 Moment се преобразява с нова идентичност. С ново лого, с нова концепция и нови опаковки, марката изглежда отново свежа и млада.

През 2011 Хенкел лансира нова генерация мултифункционални лепила, базирани на технологията FlexTec – Мoment TOTAL. Независимо дали поребителите искат да стартират нов проект, изискващ здраво залепване или да попрарят нещо у дома, това лепило им дава тази възможност, тъй като е подходящо за всякакви видове повърхности и е устойчиво при всякакви атмосферни условия. Продуктът е сертифициран от TÜV, водещ европейски сертифициращ институт.