Skip to Content

ЗАЕДНО, ПОСТИГАМЕ СМЕЛИ НЕЩА

НАШИЯТ СТРЕМЕЖ

Нашият свят е пълен с потенциал и безкрайни възможности. Ние в Moment сме тук, за да подхраним вашия вътрешен изпълнител, тази безстрашна версия на вас самите, която върши нещата. Ние се ангажираме да ви помогнем да повярвате във вашите способности и да предоставим правилните инструменти. С нашата широка гама и непоколебима подкрепа вие и Moment създавате динамично дуо, превръщащо стремежите в постижения. Този етос обхваща нашите усилия за устойчивост; заедно можем да преодолеем предизвикателства като екологично чисти опаковки и постигане на нулеви въглеродни емисии.​

КРЪГОВОСТ

НАМАЛЕТЕ ПЛАСТМАСАТА С БЛИСТЕРИ БЕЗ ПЛАСТМАСА

Нашата цел е да намалим количеството опаковъчен материал, който използваме, до необходимия минимум, без да правим компромис с качеството, ефективността и безопасността на нашите продукти.

За тази цел ние прилагаме преминаването към екологично отговорни опаковки с иновативното блистерно решение без пластмаса. В Henkel, работим с ясни цели, поради което се стремим 100% от нашите опаковки да бъдат проектирани така, че да могат да се рециклират и/или да се използват повторно до 2025 г.

ПРЕМИНАВАНЕ КЪМ РЕЦИКЛИРАНИ МАТЕРИАЛИ

Moment разбира важността на постигането на преход към кръгова икономика. Следователно нашата стратегия за популяризиране се фокусира върху четири стълба:

  1. Интелигентен дизайн на опаковката и намаляване на опаковъчния материал.
  2. Използване на материали от устойчиви източници.
  3. Затваряне на жизнения цикъл на нашите продукти, тъй като техните опаковки могат да бъдат рециклирани, след като бъдат консумирани.
  4. Проучване за увеличаване на използването на възобновяеми съставки в нашите формули.

ЗДРАВЕ & БЕЗОПАСНОСТ

НАШАТА ФОРМУЛА БЕЗ РАЗТВОРИТЕЛИ

Една от нашите стъпки към устойчива околна среда е пълното превключване на портфолиото към продукти без разтворители, без да се прави компромис със силата на залепване. Вече, 99% от гамата Moment се състои от продукти без разтворители. Последният пример е новото универсално лепило Moment 100% Adhesive, което беше пуснато в цяла Европа през 2011 г. - естествено без разтворители.

КЛИМАТ И ПРИРОДА

Намаляване на въглеродния отпечатък

Ние в Moment, се ангажираме да работим за намаляване на нашите емисии и за разработване на решения, които допринасят за опазването и регенерирането на природата по цялата ни верига за стойност.

По този начин, производство в нашия завод в Хановер (Германия) използва 100% възобновяема енергия.